Asperges met paprikamayonaise

INGREDIENTEN

  • 1 kg verse asperges
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 bakje daikonkers of tuinkers
  • 4 - 6 sprietjes bieslook
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de asperges van kop naar hard uiteinde en breek het laatste harde gedeelte af.
  2. Breng de asperges in licht gezouten water aan de kook, laat ze gedurende ongeveer 12 minuten beetgaar koken en daarna afkoelen.
  3. Neem of bereid de mayonaise zelf.
  4. Was en versnipper de bieslook
  5. Roer de slagroom los met de sherryazijn en het paprikapoeder.
  6. Meng de mayonaise met de slagroom en bieslook, breng op smaak met peper en zout en indien nodig kan de dressing verdund worden met een bijkomend geutje azijn.
  7. Knip de daikonkers of tuinkers af, spoel ze onder de kraan en laat drogen.
  8. Schik de uitgelekte asperges op 4 borden, napeer met de dressing en werk af met de daikon-  of tuinkers.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
daikonkers, tuinkers, asperges, paprika, mayonaise, dressing Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: