Banaan met karamelsaus en amandel

INGREDIENTEN

  • 4 bananen
  • 40 gr boter
  • 4 eetlepels fijne suiker
  • 2,5 dl room
  • 4 eetlepels amandelpoeder

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de ovengrill voor.
  2. Schil de bananen, snijd ze in de lengte doormidden en bak ze lichtbruin in wat boter. 
  3. Maak vervolgens de karamelsaus:
    Meng de suiker met 2 à 3 eetlepels water, zet het op een middelhoog vuur en laat het carameliseren. Blus met de room en roer het geheel goed glad met de garde.
  4. Doe de bananen in een ovenschaal, overgiet ze met de karamelsaus en bestrooi met amandelpoeder.
  5. Plaats de schotel onder de ovengrill tot het amandelpoeder lichtbruin kleurt.
  6. Serveer onmiddellijk.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
banaan, bananen, karamel, caramel, amandel, gebakken Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: