Aardbeientaart met korreltjes

INGREDIENTEN

  • 75 gr boter (bakboter)
  • 75 gr suiker
  • 1 ei
  • 125 gr bloem (tarwebloem)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 16 gr bakpoeder 
  • 1/2 kg aardbeien
  • 1 eiwit
  • 60 gr boter (roomboter)
  • 5 eetlepels bruine suiker
  • 75 gr bloem (tarwebloem)
  • kaneel

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Aardbeienrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Meng de boter met de suiker en voeg vervolgens het ei toe.
  2. Roer de gezeefde bloem door het beslag, de vanillesuiker en voeg als laatste het bakpoeder bij.
  3. Laat de oven voorverwarmen op 180° C.
  4. Smeer een taartvorm in met wat boter en plaats hierin het deeg.
  5. Bestrijk het deeg met wat losgeklopt eiwit en laat het gedurende 30 minuten bakken in de oven.
  6. Neem de taart uit de oven en beleg het met de half doorgesneden aardbeien.
  7. De korreltjes bereiden: meng de in fijne blokjes gesneden roomboter (met de hand) met de bruine suiker, de bloem en een snuifje kaneel.
  8. Breng het mengsel op de aardbeientaart aan door het tussen de handpalmen te verkorrelen.
  9. Laat het nog 10 minuten in de oven bakken.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
boter, suiker, ei, bloem, tarwebloem, vanillesuiker, bakpoeder, aardbeien, eiwit, boter, bruine suiker, tarwebloem, bloem, kaneel Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: