Springbok met limoen en ansjovisboter

INGREDIENTEN

  • 4 springbokbiefstukken van +/- 150 gr
  • 8 ansjovisfilets
  • 400 gr tagliatelli
  • 100 gr droge vermouth
  • 150 gr boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 1 limoen
  • 5 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel jeneverbessen
  • 1 bos korianderblaadjes

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de gember, pel de knoflook en hak ze beiden in zeer fijne stukjes.
  2. Plet de jeneverbessen( m.b.v. het lemmet van een keukenmes).
  3. Meng de gember, knoflook en jeneverbessen met de olijfolie tot een marinade en leg de filets er gedurende ongeveer 35 minuten in.
  4. Schil en snipper intussen de sjalotten en laat ze in wat boter op een niet te hoog vuur gedurende een paar minuten fruiten tot ze glazig zijn ( niet bruin).
  5. Was de limoen, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  6. Doe de ansjovisfilets bij de sjalotten, laat ze smelten en doe er de vermouth bij. Laat het geheel bijna helemaal inkoken en vervolgens afkoelen.
  7. Was en hak de korianderblaadjes fijn.
  8. Klop 125 gr boter romig en roer dit door de koriander.
  9. Meng vervolgens de helft van het limoensap en de sjalotten/ansjovis erdoor.
  10. Breng op smaak met peper  en zout en zet de ansjovisboter in de koelkast.
  11. Kook de tagliatelle al dente, volgens de richtlijnen op de verpakking.
  12. Giet de pasta af en roer er de rest van het limoensap door.
  13. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de springbokbiefstuk gedurende ongeveer 3 minuten aan beide kanten bruin.
  14. Zet het vuur uit.
  15. kruid de biefstukken met peper en zout en snijd ze daarna in schijven.
  16. Houd de filets warm in aluminiumfolie.
  17. Verdeel de pasta over 4 borden, leg er telkens de biefstuk bovenop en drappeer met ansjovisboter.
  18. Garneer met limoenrasp en de rest van de koriander.

Gepost door Rik


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
wild, springbok, filets, ansjovis, jeneverbes, gember, koriander Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: