Andalousische tomatenroomsoep

INGREDIENTEN

  • 1 prei
  • 1 selder
  • 3 wortels 
  • 1 grote ui
  • 4 grote vleestomaten
  • rode paprika
  • gele paprika
  • 3 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 gr boter
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 dl room
  • 1 à 2 takjes tijm
  • 2 à 3 laurierblaadjes
  • 4 à 5 takjes verse peterselie
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was alle groenten en maak ze schoon.
  2. Snijd de prei, selder, wortels en ui in grove stukken en laat ze even stoven in een hoge kookpot met boter.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze goed meestoven.
  4. Kruid het geheel met tijm en laurier naar smaak.
  5. Roer de bloem erdoor en bevochtig vervolgens met de koude groentebouillon (water + bouillonblokjes).
  6. Laat de soep gedurende een half uur zachtjes koken.
  7. Was intussen de peterselie, hak de blaadjes ervan fijn en voeg de stengels toe aan de soep.
  8. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in kleine dobbelsteentjes.
  9. Schil de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze eveneens in dobbelsteentjes  
  10. Verwijder de laurierblaadjes en peterseliestengels uit de soep, pureer de soep met behulp van een staafmixer en zeef de soep door een chinois.
  11. Zet de soep terug op het vuur, voeg de blokjes paprika en tomaat eraan toe en laat nog even zachtjes doorkoken.
  12. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  13. Verdeel de soep in voorverwarmde borden en werk af met een geutje room en wat fijngehakte peterselie.

Gepost door André


 

REACTIES :

Geschreven door Rens  op 24/1/2008


Zeer lekkere soep! Bedankt!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
tomatensoep, andalousisch, paprika, room, bouillon Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: