Kalfslapjes met Roquefortsaus

INGREDIENTEN

  • 4 kalfslapjes
  • 50 gr roquefort
  • 50 gr boter
  • 0,3 dl cognac
  • 1 dl slagroom
  • 50 gr gepelde walnoten
  • paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kruid de kalfslapjes met wat peper en zout.
  2. Smelt de boter in een pan en bak de kalfslapjes aan beide zijden lichtbruin. 
  3. Plet ondertussen met een vork de roquefort onder langzaam toevoegen van de slagroom en een beetje paprikapoeder tot er mooi glad geheel ontstaat.
  4. Leg 4 walnoten apart en hak de rest tot zeer fijne stukjes.
  5. Haal de kalfslapjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde schaal of in aluminiumfolie.
  6. Giet de cognac bij de braadboter en flambeer.
  7. Voeg de room met roquefort toe en klop de saus gedurende een minuut goed op met een garde.
  8. Voeg er de gehakte noten aan toe.
  9. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  10. Verdeel de kalfslapjes over voorverwarmde borden, nappeer er wat saus over en leg op elk lapje een walnoot als garnituur. 
  11. Serveer onmiddellijk. 


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kalf, roquefort, room Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: