Kalfslever met gerookt spek

INGREDIENTEN

  • 4 schijfjes kalfslever
  • 8 dunne schijfjes gerookt spek
  • 75 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 0,5 dl bouillon
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 takjes verse dragon
  • 2 à 3 takjes verse peterselie
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de peterselie en dragon, verwijder de takjes en hak de blaadjes (apart) fijn.
  2. Kruid de levertjes met wat peper en zout en haal ze door de bloem.
  3. Smelt de helft van de boter in een pan en bak het spek hierin.
  4. Haal het spek uit de pan en houd ze warm.
  5. Bak in dezelfde pan de stukken lever aan beide zijden bruin ongeveer gedurende 10 à 12 minuten.
  6. Wikkel de levers in de reepjes spek.
  7. Leg het vlees in een voorverwarmde schaal of aluminiumfolie om ze warm te houden. 
  8. Deglaçeer het braadvocht met de bouillon.
  9. Voeg er de dragon en mosterd aan toe.
  10. Laat even koken en schraap alle aanbaksels goed los.
  11. Voeg er nu geleidelijk aan en in kleine stukjes de rest van de boter toe en roer goed met een garde zodat de boter volledig wordt opgenomen in de saus.
  12. Giet er het citroensap bij en breng de saus op smaak met peper en zout.
  13. Verdeel het vlees over 4 voorverwarmde borden, nappeer de saus erover en werk af met de peterselie.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kalf, lever, spek, deglašeren Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: