Aardbeienijs

INGREDIENTEN

  • 500 gr aardbeien
  • 200 gr poedersuiker
  • 3 dl slagroom
  • 1/2 citroen
  • 2 eiwitten
  • eventueel 1 eetlepel aardbeienlikeur

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de aarbeien schoon en druk ze door een zeef of pureer ze met een keukenmixer
  2. Pers de halve citroen en giet het sap er onmiddellijk bij, alsook de aardbeienlikeur.
  3. Roer er ongveer 150 gr suiker door.
  4. Klop de slagroom stijf.
  5. Klop de eiwitten stijf en voeg er geleidelijk aan de rest van de suiker aan toe van zodra het goedje schuimig begint te worden.
  6. Spatel eerst de slagroom onder de vruchtenpuree en daarna de stijfgeslagen eiwitten.
  7. Giet het mengsel in een vriesvaste vorm en plaats deze gedurende minstens enkele uren in de diepvries.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
ijs, aardbeien, likeur Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: