Sorbet van citroen met basilicum

INGREDIENTEN

  • 10 gr verse basilicum
  • 1,5 dl citroensap
  • 1,5 dl water
  • 2 dl witte wijn
  • 225 gr suiker
  • 1/2 eiwit

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Zet een kleine kookpot op een middelhoog vuur en meng er het water en de suiker in tot een suikersiroop.
  2. Laat deze afkoelen.
  3. Was intussen de basilicumblaadjes en hak ze heel fijn.
  4. Meng het citroensap met de wijn en de basilicum in ene kom.
  5. Klop het eiwit half stijf en meng dit samen met de suikersiroop ook onder het citroen-wijnmengsel.
  6. Giet het mengsel in een sorbetière en plaats het gedurende minstens enkele uren in de diepvries.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
sorbet, citroen, basilicum, witte wijn Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: