Aardbeientaart

INGREDIENTEN

  • 500 gr aardbeien
  • 400 gr (poeder-)suiker
  • 250 gr bloem
  • 100 gr (room-)boter
  • 5 eiwitten
  • 3 eierdooiers
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Aardbeienrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Zeef de bloem met wat zout boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Smelt de boter en giet die met de suiker, de dooiers en 2 eetlepels water in het kuiltje.
  3. Roer vanuit het midden eerst met een houten lepel en kneed later met de hand van de ingredienten een samenhangend deeg.
  4. Vorm hiervan een bal en laat het deeg in een afgedekte kom 1.5 uur rusten.
  5. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hiermee een beboterde springvorm of andere lage, ronde bakvorm.
  6. Leg op het deeg een stuk bakpapier of aluminiumfolie en verdeel hierover de rijst of kersenpitten. Dit voorkomt dat het deeg gaat rijzen.
  7. Bak de taartbodem gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven (220°C),  tot het deeg gaar is. Controleer dit met behulp van een breinaald of houten sateprikker.
  8. Was de aardbeien, dep ze droog en verwijder de kroontjes.
  9. Klop de eiwitten stijf en schep er 300 gr poedersuiker door.
  10. Neem de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de steunvulling.
  11. Leg de aardbeien met de punten naar boven.
  12. Verdeel het stijve eiwit erover, strijk het eiwit glad en strooi er de overige poedersuiker over.
  13. Laat het schuim gedurende 15 minuten in de hete oven (220° C)
  14. Serveer de taart warm of koud.


 

REACTIES :

Geschreven door anise de smet op 25/5/2008


hallo? iemand?



Geschreven door   op 18/4/2016






JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
aardebeientaart, aardbeien,zonnebloemolie, taart Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: