Gratin met gehakt en witloof

INGREDIENTEN

  • 750 gr gemengd gehakt
  • 6 - 8 aardappelen (bintjes)
  • 750 gr witloof
  • 150 gr gorgonzola
  • 40 gr boter
  • 2 dl culinaire room
  • 3 dl melk 
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de over voor op 200°C. 
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
  3. Maak de witloofbladeren schoon en snipper ze in fijne stukjes.
  4. Meng het gehakt samen met de eieren, paneermeel, nootmuskaat in een kom en kruid met wat peper en zout.
  5. Snijd de gorgonzola in blokjes.
  6. Vet een grote, diepe ovenschotel in met de helft van de boter en plaats de aardappelschijfjes dakpansgewijs op mekaar.
  7. Bedek de aardappelen met de witloofsnippers en verdeel de blokjes kaas hierover.
  8. Kruid met tijm, nootmuskaat, peper en zout.
  9. Giet er eerst de room over en vul bij met de melk tot net boven de aardappelen.
  10. Schep er het gehaktmengsel over en dek de schotel af met aluminiumfolie.
  11. Plaats de schotel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten.
  12. Verwijder de aluminiumfolie, voeg er de andere helft boter aan toe en laat het geheel nog gedurende ongeveer 35 minuten verder bakken.


 

REACTIES :

Geschreven door Ron  op 25/1/2008


Het witloofseizoen is weer begonnen!



Geschreven door   op 22/5/2014






JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
gratin, gehakt, witloof, gorgonzola, blauwgeaderde kaas, aardappel Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: