Citroencake

INGREDIENTEN

  • 1 citroen 
  • 200 gr gezeefde bloem
  • 200 gr suiker
  • 200 gr zachte boter (vooraf uit de koelkast nemen)
  • 4 eieren
  • 0,5 theelepel bakpoeder

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. 
  2. Roer met een garde de boter roomzacht en voeg er geleidelijk aan de suiker en de eieren aan toe.
  3. Roer het bakpoeder door het beslag en spatel er vervolgens de gezeefde bloem door met een houten spatel.
  4. Schil de citroen met een dunschiller en hak deze fijn. Let erop dat de witte velletjes niet mee geschild worden.
  5. Voeg enkele druppels citroensap toe aan het beslag, alsook de fijngehakte citroenschil.
  6. Vul een ingeboterde cakevorm voor 3/4 met het beslag en plaats de vorm in de voorverwarmde oven.
  7. Laat de cake gedurende ongeveer een uur bakken.
  8. Controleer de gaarheid met een dikke naald of een mes: deze moet er 'droog' uitkomen.
  9. Laat de cake afkoelen en haal hem dan uit de vorm.
  10. De cake dient helemaal afgekoeld te zijn alvorens hem aan te snijden.

Gepost door Wim


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
cake, citroen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: