Wortelpaprikasoep met champignons

INGREDIENTEN

  • 1/2 kg wortelen
  • 2 rode paprika's
  • 250 gr parijse champignons
  • 1 prei
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels fijngesneden verse basilicum
  • cayennepeper
  • zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de wortels en snijd ze in grove stukken.
  2. Schil de paprika's, snijd ze doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
  3. Mak de prei schoon en snijd ze in fijne ringetjes.
  4. Maak de champignons schoon, verwijder met een mes het uiteinde van het steeltje en snijd de champignons in vieren.
  5. Besprenkel de champignons met het citroensap.
  6. Zet de groentebouillon op het vuur en kook er de stukken wortel en paprika's in beetgaar gedurende ongeveer 10 minuten.
  7. Pureer de wortels en papika met behulp van staafmixer.
  8. Zeef de soep en verhit de gepureerde soep nogmaals.
  9. Voeg er de stukjes champignon aan toe en laat de soep gedurende 5 minuten goed doorkoken.
  10. Roer er de basilicum en de fijngesneden prei door en breng op smaak met zout en cayennepeper.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
wortel, paprika, champignon, groentebouillon, vegetarische soep Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: