Blanquette van gans

INGREDIENTEN

  • 1/4 tot 1/3 gans (met bout)
  • 1 grote ui
  • 20 kleine uitjes
  • 1/2 citoen
  • 5 dl gevogeltefonds
  • 100 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 250 gr champignons
  • 0,5 dl room
  • 1 ei
  • 20 gr poedersuiker
  • 1 bouquet garni (tijm, laurier, peterselliestengels)
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de gans in 4 ongeveer dezelfde stukken en bestrooi ze met wat peper en zout.
  2. Schil de grote ui en snipper ze fijn. 
  3. Smelt de helft van de boter in een pan en laat de ui en de stukken gans hierin lichtjes bruinen.
  4. Verwarm in een andere kookpot de gevogeltefonds.
  5. Strooi de bloem over het vlees wanneer de gans en de ui licht gekleurd zijn, meng goed en laat twee minuten op hoog vuur sauteren.
  6. Giet de gevogeltefonds over het vlees en voeg het bouquet garni toe.
  7. Laat dit gedurende ongeveer 1 uur en een kwartier zachtjes sudderen, onder regelmatig toevoegen van een beetje warm water.
  8. Maak intussen de champignons schoon en sauteer ze in 25 gr boter.
  9. Schil de kleine uitjes, doe ze in een pannetje met de rest van de boter en overstrooi ze met de poedersuiker.
  10. Vul er water bij totdat ze net onder staan.
  11. Breng het geheel aan de kook en laat het inkoken totdat het vocht helemaal verdampt is.
  12. Als de gans klaar is, voeg er de champignons aan toe.
  13. Meng de eidooier samen met de room en het sap van de citroen in een kom.
  14. Bind de blanquette van het vuur af met de liaison.
  15. Voeg er op het laatste moment de uitjes aan toe.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
gans, poedersuiker, blanquette, eidooier, champignons , fonds, gevogelte, bouquet garni, tijm, laurier, peterselliestengels Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: