Kip met jagersaus

INGREDIENTEN

  • 4 kippenbouten
  • 250 gr parijse champignons
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselder
  • 4 tomaten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  2. Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in grove stukken.
  3. Schil de sjalotjes en snipper ze fijn. 
  4. Schil de teentjes knoflook en maak ze fijn d.m.v een lookpers. 
  5. Was de bleekselder en snijd ze in kleine stukjes.
  6. Snijd de kippenbouten in twee en kruid ze met peper en zout.
  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kippenbouten.
  8. Voeg alle andere ingrediënten met uitzondering van de witte wijn toe en laat deze even mee verhitten in de olie.
  9. Voeg tenslotte de witte wijn toe en laat het geheel gedurende ongeveer een half uur onder een half gesloten deksel sudderen.
  10. Verwijder het deksel en laat de saus nog 5 minuten inkoken.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kip, jagersaus, jagerswijze, champignons Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: