Appelflappen met rozijnen

INGREDIENTEN

  • appelblokjes
  • suiker
  • kaneel
  • gewelde rozijnen
  • bladerdeeg

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Aardbeienrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Haal de deeglapjes in bevroren toestand met een mes van elkaar en verwijder de folie.
  2. Laat voor het verwerken de deeglapjes 5-10 minuten ontdooien.
  3. Verwarm de oven 10-15 minuten voor.
  4. Leg een eetlepel appelblokjes, suiker, kaneel en de gewelde rozijnen op de helft van een deegplakje.
  5. Bevochtig de deegranden met water.
  6. Vouw de lege helft hierover en druk de op elkaar liggende zijden aan de rand goed aan.
  7. Bevochtig de appelflap en druk hem in de kristalsuiker.
  8. Bak ze gedurende 20 à 25 minuten gaar op een baktemperatuur van: elektrische oven (225 °C), heteluchtoven (210 °C), gasoven (stand 5-6) 

Tip: vervang de rozijnen door noten en serveer met een rode vruchtensaus, gemaakt van gepureerde aardbeien met poedersuiker en citroensap


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Appelflappen met rozijnen, appelflappen, rozijnen, bladerdeeg Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: