Macaroni gegratineerd met kerstomaatjes

INGREDIENTEN

  • 300 gr macaroni
  • 400 gr kerstomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr geraspte parmezaan
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel fijne suiker
  • 1 bosje peterselie
  • 6 blaadjes basilicum
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de peterselie, pluk de blaadjes af en hak ze fijn.
  2. Pers de knoflook fijn met een lookpers en meng het onder de gehakte peterselie.
  3. Warm de oven voor op 220 graden.
  4. Was de kerstomaatjes en snijd ze in twee.
  5. Doe de gehalveerde kerstomaatjes in een ovenschaal, bestrooi ze met wat peper, zout en suiker.
  6. Giet de olijfolie hier verdeeld over.
  7. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten.
  8. Kook ondertussen de macaroni beetgaar volgens de richtlijnen op de verpakking en giet ze af.
  9. Meng de macaroni en kerstomaatjes, overstrooi ze met het peterselie-knoflookmengsel, parmezaan en paneermeel.
  10. laat de boter smelten en verdeel het eveneens over de macaroni.
  11. Plaats nogmaals in de oven gedurende 5 tot 10 minuten totdat er zich een korstje vormt.
  12. Knip de basilicumblaadjes in fijne reepjes en verdeel ze over het gerecht, net voor het opdienen.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
macaroni, kerstomaat, tomaten, basilicum, peterselie Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: