Crème brulée met sinaasappel en rozemarijn

INGREDIENTEN

  • 3 dl (bloed)sinaasappelsap
  • 3 dl verse room
  • 6 eierdooiers
  • 100 gr fijne suiker
  • 1 eetlepel fijngehakte verse rozemarijnblaadjes
  • 3 eetlepels bruine suiker

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de oven voor op 150°C. 
  2. Neem een kookpot en warm de room met het sinaasappelsap en de gehakte rozemarijnblaadjes op tot net onder het kookpunt.
  3. Klop de eierdooiers op in een kom onder geleidelijk toevoegen van de suiker.
  4. Neem het roommengsel van het vuur en roer er de eierdooiers door.
  5. Giet het mengsel in 4 ondiepe ovenschaaltjes en zet de schaaltjes in een grote ovenschaal met water.
  6. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat ze gedurende ongeveer 30 minuten gaar worden.
  7. Overstrooi de schaaltjes met de bruine suiker en plaats ze kort onder de hete grill of salamander.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
creme brulee, sinaasappel, rozemarijn Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: