Bavarois met pralinÚ en caramel

INGREDIENTEN

  • 100 gr suiker
  • praliné: 25 gr fijne suiker + 25 gr fijn gehakte amandelen
  • 10 gr boter
  • 2 eierdooiers
  • 2 dl melk
  • 5 gr gelatine 
  • 2 dl slagroom

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de suiker van de praliné op in een pan en roer totdat deze caramelkleurig wordt.
  2. Roer er vervolgens de gehakte amandelen door en giet het mengsel uit op een licht beboterde vuurvaste plaat.
  3. Laat het mengsel afkoelen en maal het daarna met een deegroller fijn.
  4. Smelt de 100 gr suiker op identieke manier tot caramel.
  5. Giet er een beetje kokend water bij en roer totdat de caramel glad en halfzacht is.
  6. Klop de eierdooiers op en voeg er geleidelijk aan en onder voortdurend kloppen de caramel bij.
  7. Breng de melk aan de kook, los er de gelatine in op en giet deze onder voortdurend roeren en geleidelijk aan bij het caramelmengsel.
  8. Zeef het mengsel, zet het op een zacht vuurtje en verwarm het mengsel tot het crème-achtig wordt. 
  9. Laat de crème onder af en toe roeren afkoelen.
  10. Spatel de praline erdoor.
  11. Klop de slagroom halfstijf en spatel net voordat de crème begint te harden de slagroom er voorzichtig door.
  12. Schenk het mengsel in een mooie vorm en laat ze gedurende enkele uren opstijven in de koelkast.
  13. Dompel de vorm aan de buitenkant even in heet/kokend water om de bavarois te storten en serveer de bavarois op een dienschaal.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
bavarois, gelatine, praline, suiker, caramel Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: