Boeuf Bourgignon (runds + spek)

INGREDIENTEN

  • 800 gr runderlappen
  • 200 gr blokjes gerookt spek
  • 300 gr sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 75 gr boter
  • 2 lepels olie
  • 400 gr wortel(bolletjes)
  • 3 lepels bloem
  • 2 theelepel tijm
  • 2 dl heet water
  • 2 dl rode wijn
  • 100 gr champignons
  • 1 bosje peterselie
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen van ca 2 cm.
  2. Bestrooi met peper.
  3. Pel de sjalotten en snijd in vieren.
  4. Hak de knoflookteen fijn.
  5. Bak in een braadpan met 50 gr boter de spekblokjes ca 5 min.
  6. Voeg sjalotten en knoflook toe en laat nog 5 min bakken.
  7. Schep ui en spek met een schuimspaan uit de pan en bewaar.
  8. Voeg aan braadvet 25 gr boter toe en 2 lp olie.
  9. Braad de stukjes vlees al roerend snel bruin.
  10. Bestrooi met bloem, laat 2 min doorbakken.
  11. Voeg heet water toe, goed roeren.
  12. Voeg wortelbolletjes(stukjes winterwortel mag ook), tijm en spek en uimengsel toe.
  13. Warm de wijn op in steelpan en voeg al roerend toe.
  14. Laat minimaal 2 1/2 uur heel zacht op een sudderplaatje pruttelen. Af en toe roeren.
  15. Maak de champignons schoon, snijd in vieren.
  16. Bak in een koekenpan met een beetje peper en zout in boter snel bruin.
  17. Roer dit door de Boeuf, laat 15 min doorwarmen.
  18. Breng op smaak met peper en zout.
  19. Hak de peterselie fijn, strooi over de schotel en serveer met kruimelige aardappels en een glas fruitige rode wijn.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: