Steak tartare

INGREDIENTEN

  • 600 gr américain pure
  • 100 gr kappertjes
  • 4 eieren 
  • 4 uien 
  • 4 eetlepels olijfolie 
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 koffielepel Engelse saus
  • 1 eetlepel bieslook    
  • 1/2 eetlepel dragon 
  • 2,5 eetlepels verse, fijngehakte peterselie  
  • peper en zout   
  • ketchup           

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Meng de américain met de mosterd, olie, Engelse saus in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng de peterselie, dragon en bieslook in een kommetje. 
  3. Neem 1 eetlepel van de kruidenmengeling en vermeng deze onder het vlees.
  4. Schil de uien en snipper ze fijn.
  5. Laat de kappertjes goed uitlekken.
  6. Schik de américain over 4 borden.
  7. Breek de eieren doormidden en bewaar alleen het eigeel in een halve eierschaal. Zet deze rechtop in het midden van de américain. 
  8. Vermeng de mosterd met de rest van de kruidenmengeling.
  9. Garneer de borden met de gesnipperde ui, kappertjes, mosterd-kruidensaus en een toefje ketchup.


 

REACTIES :

Geschreven door   op 09/6/2015






JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
américain, americain, filet, kappertjes, mosterd, engelse saus Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: