Visbrochettes met gemarineerde aubergines

INGREDIENTEN

Visbrochettes: 

  • 500 gr visfilets ( pangasius-wijting-roodbaars-zeeduivel)
  • 1 rode paprika
  • 200 gr grote champignons
  • sap van 1 citroen
  • 1 grote ui
  • 1 dl olie,
  • 1/2 dl azijn,
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • versgemalen peper

Aubergines:

  • 4 aubergines 
  • 4 teentjes knoflook 
  • 1 liter water   
  • 5 dl azijn
  • 2 dl olijfolie
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte muntblaadjes 
  • 1 eetlepel oregano
  • versgemalen peper       
  • 1 eetlepel grof zout 

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  • Spoel de visfilets, dep ze droog met wat keukenpapier en snijd ze in reepjes van ongveer 3 cm.
  • Maak de paprika schoon en snijd ze in grote stukken.
  • Schil de ui en snijd ze in vieren en duw ringen uit mekaar.
  • Was de champignons en besprenkel ze met wat citroensap.
  • Rijg de stukken vis aan een roosterpen, telkens afgewisseld met een stukje groente.
  • Laat de brochettes marineren in een mengsel van olie, azijn, de rest van het citroensap en de kruiden. Dek de schotel af en plaats ze gedurende 1 tot 2 uur in de koelkast.
  • Was de aubergines en snijd ze in vieren.  
  • Breng het water met de azijn van de aubergines en het grof zout aan de kook in een grote kookpan en kook de aubergines hier gedurende ongeveer 10 minuten in. Laat ze uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier.
  • Pel de knoflookteentjes en snijd ze fijn. Neem de helft van de fijngehakte kruiden in een grote kom en vermeng met de olijfolie, de look en wat peper.
  • Voeg er de aubergines aan toe en laat ze gedurende 24 u afgedekt en in de koelkast marineren.
  • Plaats de grill op zo'n 10-15 cm van de houtskool op de barbecue.
  • Leg de brochettes op de rooster en laat ze gedurende 8 tot 10 minuten bakken, draai ze halverwege om.
  • Dien ze op met de gemarineerde aubergines en garneer met enkele blaadjes munt en basilicum.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pangasius, wijting, roodbaars, zeeduivel, aubergine, munt, basilicum, marinade, bbq Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: