Lendenbiefstuk met ovengebakken aardappelbootjes

INGREDIENTEN

  • 4 lendenbiefstukken (+/-800 gr) 
  • 6 kookvaste aardappelen
  • 1 ei
  • 150 gr geraspte gruyèrekaas 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte kervel 
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte bieslook 
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte peterselie 
  • versgemalen peper en zout    

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen niet, maar was ze en borstel ze zorgvuldig.
  2. Stoom de aardappelen gedurende ongeveer 15 minuten. Let op dat ze vanbinnen nog niet helemaal gaar zijn.
  3. Warm de oven voor op 210°C.
  4. Snijd de aardappelen in de lengte in tweeën zonder de schil te beschadigen.
  5. Hol ze voorzichtig uit met behulp van een Parijse lepel.
  6. Kluts het ei met de kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  7. Meng de geraspte kaas en het aardappelkruim hieronder en vul de aardappelbootjes met de mengeling.
  8. Bestrijk de bovenkant met wat olijfolie door middel van een penseel.
  9. Zet de aardappelen in de voorverwarmde oven en laat ze een tiental minuten bakken.
  10. Bestrijk de biefstukken eveneens met olijfolie en bak ze naar wens.
  11. Kruid op het einde bij met peper en zout.
  12. Dien het vlees op met de gekruide aardappelbootjes en een fris slaatje.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
aardappel, biefstuk, gruyere Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: