Chocoladetruffels

INGREDIENTEN

  • 125 gr boter 
  • 250 gr fondant chocolade 
  • 2 eieren
  • 125 gr poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 60 gr cacaopoeder of chocoladeschilfers of geraspte kokosnoot

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes in een microgolfoven-bestendige kom.
  2. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg ze toe.
  3. Zet de kom gedurende ongveer 3 minuten in de microgolfoven tot het
    geheel gesmolten is.
  4. Meng voorzichtig tot er een homogene samenstelling ontstaat.
  5. Klop het eigeel op samen met de bloem- en vanillesuiker.
  6. Laat intussen de chocolade 5 minuten afkoelen, voeg vervolgens het eigeelmengsel toe en meng het geheel goed.
  7. Zet de bereiding minimum een uur in de koelkast zodat ze stevig kan worden.
  8. Maak met de hand kleine balletjes en rol ze tenslotte door het cacaopoeder, chocoladeschilfers of geraspte koksnoot.


 

REACTIES :

Geschreven door rob deboven op 20/7/2010


volgens mij moet 7 en 8 omgewisseld worden



Geschreven door Laura Mestdagh op 29/7/2010


Sorry hoor, ik heb het recept geprobeerd, ma komaan 125g poedersuiker?? En opeens staat er dat je bloem moet toevoegen?? En als je het eigeelmengsel er hebt bijgevoegd is de chocolade net een brokkenpap!!



Geschreven door Britt / op 14/8/2010


Ik gebruik dit recept altijd als ik truffels wil maken en ik vind het een goed recept , het zijn lekkere truffels , Smakelijk allemaal x



Geschreven door carina clerckx op 07/9/2010


er staat bloem-en vanillesuiker. Bloemsuiker is hetzelfde als poedersuiker. Als je het eigeelmengsel toe gaat voegen krijg je brokjes door het temperatuurverschil volgens mij,probeer eens een eitje wat niet in de frigo heeft gestaan?en dan goed mengen, volgens mij krijg je het dan wel egaal??



Geschreven door jo x op 27/12/2010


Ik heb dit recept net voor de eerste keer gevolgd, precies zoals het er staat en de truffels zijn heerlijk!



Geschreven door ZoŽ D op 18/1/2011


@Laura Mestdagh er staat \'bloem- en vanillesuiker\' Ik weet niet of je dat snapt maar dat wil zeggen: bloemsuiker en vanillesuiker



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
truffels, chocolade, schilfers, kokos Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: