Ribstukken met sjalotjessaus

INGREDIENTEN

  • 2 tussenribs 
  • 8 rode sjalotjes
  • 50 gr boter   
  • 1 dl culinaire room 
  • 2 dl rode wijn
  • 1 eetlepel (olijf)olie    
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte peterselie 
  • peper en zout     

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil en snipper de sjalotten fijn.
  2. Verhit de helft van de boter in een pan op een zacht vuurtje en fruit de sjalotsnippers hierin.
  3. Overgiet ze met rode wijn wanneer ze glazig beginnen te worden en laat ze nog wat napruttelen tot de wijn half is ingedikt.
  4. Voeg vervolgens de room en de peterselie toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat nog 2 tot 3 minuten stoven.
  7. Bestrijk intussen de ribstukken met olie en bak of gril ze naar smaak
  8. Bestrooi het vlees op het eind van de braadtijd met peper en zout.
  9. Verdeel het vlees in 4 porties over 4 voorverwarmde borden, nappeer met de  sjalotsaus en dien met bv kroketjes op.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
rib, ribbekes, sjalot Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: