Kokoscakejes

INGREDIENTEN

  • 150 gr boter  
  • 85 gr bloem  
  • 60 gr geraspte kokosnoot
  • 3 eieren
  • 130 gr fijne suiker
  • 1 mespunt zout 
  • 1 koffielepel gistpoeder 

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Laat de boter smelten in een pan op een laag vuurtje.
  3. Klop de eieren op onder geleidelijk toevoegen van de suiker totdat het mengsel wit kleurt.
  4. Voeg de bloem toe, samen met de gesmolten boter, de gist, het zout en de geraspte kokos.
  5. Verdeel het deeg over aparte zwavelpapiervormpjes.
  6. Plaats ze in de oven en laat ze gedurende 15 minuten bakken.
  7. Haal de cakejes uit de oven, verwijder de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
  8. Ipv zwavelpapiervormpjes kan ook een springvorm gebruikt worden, maar dan moet de baktijd verdubbeld worden.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kokos, cake, deeg Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: