Varkenshaasje met gestoomde broccoli en aardappelen

INGREDIENTEN

  • 1 varkenshaasje (+/- 600gr)
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr gepelde tomaten
  • 400 gr broccoli
  • 6 aardappelen
  • 1,5 eetlepel mosterd
  • 0.5 cl olijfolie (extra vierge)
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Bestrijk het varkenshaasje met de mosterd en kruid het met peper en zout.
  3. Plaats het varkenshaasje op de ovenrooster onder de grill en zet onderaan in de oven een vuurvast kommetje met water.
  4. Laat het vlees gedurende 20 minuten braden in de hete oven.
  5. Breng intussen water aan de kook in een kookpot of in een stoomkoker.
  6. Maak de broccoli schoon, snijd ze in kleine roosjes en was de aardappelen zorgvuldig.
  7. Stoom de ongeschilde aardappelen gedurende 20 minuten boven de hete waterdamp of in de steamer en voeg 2 minuten voor het einde van de
    gaartijd de broccoliroosjes.
  8. Pel het sjalotje en het teentje knoflook en snipper ze fijn 
  9. Verhit de olijfolie in een pan en laat het sjalotje en het teentje knoflook hierin fruiten.
  10. Voeg de gepeldetomaten toe, kruid met peper, zout en rozemarijn en laat het geheel op een zacht vuurtje verderstoven.
  11. Laat het varkenshaasje eventjes rusten op een snijplank en pel intussen de gestoomde aardappelen.
  12. Snijd het vlees in schijfjes en verdeel het over 4 voorverwarmde borden.
  13. Garneer met de broccoli en de gepelde aardappelen, nappeer de tomatensaus over het gerecht en garneer met een beetje peterselie.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: