Ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en bloemkool

INGREDIENTEN

  • 600 gr gemengd gehakt 
  • 600 gr aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 50 gr boter 
  • 1 dl melk 
  • 2 eetlepels paneermeel       
  • muskaatnoot  
  • (versgemalen) peper en zout    

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de bloemkool schoon, snijd ze in roosjes en stoom of kook ze ongeveer 10 minuten in ruim, gezouten water.
  2. Verhit ongveer 15 gr boter en laat het gehakt in een pan rullen. Kruid met peper, zout, en wat muskaatnoot. 
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Schil en snijd de aardappelen in grove stukken, breng ze aan de kook in ruim gezouten water.
  5. Giet de aardappelen af wanneer ze beetgaar zijn en pureer ze. 
  6. Meng de melk en ongeveer 20 gr boter onder de puree en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  7. Verdeel het vlees over een ovenschotel, bedek met een laag bloemkoolroosjes en vervolgens met een laag puree. Zorg ervoor dat de 3 verschillende lagen zich niet vermengen.
  8. Bestrooi met paneermeel en enkele klontjes van de resterende boter.
  9. Plaats de schotel ongeveer gedurende 30 minuten in de oven.


 

REACTIES :

Geschreven door lena vervoort op 13/5/2010


heel lekker recept niet zo heel moeilijk



Geschreven door nico ** op 13/5/2010


Kan ook met brocili gemaakt worden. Bevat dan meer smaak



Geschreven door pieter wijnja op 17/5/2010


Ik vind het een heerljke recept als ik een cijfer mocht geven gaf ik een 10+



Geschreven door cornelia vd WERF Pankow op 08/2/2012


EEN GOED RECEPT MAAR IS MIS DE KAAS .



Geschreven door cornelia Pankow op 08/2/2012


herstel berichtje een goed recept maar ik mis de kaas



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
gehakt, gemend, kalfs, runds, varkens, aardappelen, bloemkool, roosjes Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: