Flan met peren

INGREDIENTEN

  • 2 peren
  • 4 eieren
  • 125 gr fijne suiker
  • 2 dl slagroom
  • 2,5 dl melk   
  • klontje boter     
     
     

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 130°C.
  2. Meng de melk en de suiker in een kookpot en breng het geheel aan de kook.
  3. Laat het daarna even rusten.
  4. Schil intussen de peren en snijd ze in fijne schijfjes.
  5. Schik ze in een met boter ingevette ovenschotel.
  6. Klop de eieren tot een omelet, voeg de room eraan toe en giet er onder voortdurend roeren de warme melk bij.
  7. Giet de bereiding over de peren en plaats de schotel in de oven.
  8. Laat het gedurende ongveer 50 min. bakken.
  9. Haal de flan uit de oven en laat ze afkoelen.
  10. Dien natuur op of garneer met een vleugje karamelsaus of met een coulis van rode vruchten.


 

REACTIES :

Geschreven door Joris  op 11/2/2008


Tof dessert, ga ik zeker proberen. Het is wel een beetje tijdrovend.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
flan, peren, coulis, karamel, caramel Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: