Bosbessentaart

INGREDIENTEN

  • 1 kg blauwe bosbessen
  • 75 gr bloem 
  • 1 vanillestokje  
  • 6 eierdooiers   
  • 5 dl melk 
  • 1 voorverpakt bladerdeeg 
  • 175 gr fijne suiker 
  • bloemsuiker als garnituur

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Rol het bladerdeeg uit over de taartvorm en doorprik het een aantal keer met een vork.
  3. Laat de taart 35 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
  4. Klop intussen de eierdooiers op met de suiker tot er een schuimige massa ontstaat.
  5. Breng de melk aan de kook samen met het opengesneden vanillestokje.
  6. Giet de kokende melk over de opgeklopte eierdooiers en roer alles flink door mekaar.
  7. Zet het mengsel terug op het vuur en laat nog 5 minuten doorkoken.
  8. Blijf roeren en laat het geheel afkoelen.
  9. Smeer het afgekoelde mengsel over de gebakken taart en bedek deze met een laagje bosbessen.
  10. overstrooi de taart met wat poedersuiker.


 

REACTIES :

Geschreven door Paul De Backer op 07/8/2010


En wat gebeurt er met de 75 gr. bloem?



Geschreven door Paul De Backer op 07/8/2010


En wat gebeurt er met de 75 gr. bloem?



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
bosbessen, taart , banketbakkersroom Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: