Stamppot van rookworst, aardappelen en boerenkool

INGREDIENTEN

  • 2 rookworsten
  • 6 aardappelen
  • 600 gr boerenkool
  • 60 gr boter
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil en week de aardappelen.
  2. Breng de aardappelen aan de kook in ruim, gezouten water en laat ze in ongeveer 20 minuten gaarkoken.
  3. Snijd de boerenkool in dunne reepjes.
  4. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en laat de gesneden boerenkool kort bakken onder voortdurend omscheppen.
  5. Giet er een scheutje water bij, strooi er zout over en breng de kool aan de kook.
  6. Zet het vuur wat lager, doe de rookworsten erbij en laat gedurende ongeveer 20 minuten verder garen.
  7. Giet intussen de aardappelen af en pureer ze.
  8. Meng de resterende boter door de aardappelpuree.
  9. Neem de worst uit de pan en giet de kool af in een keukenvergiet dat op een soepbord staat. Bewaar een beetje van het kookvocht om de stamppot smeuïg te maken.
  10. Meng de boerenkool en eventueel een beetje kookvocht goed door de puree.
  11. Breng de stamppot op smaak met peper.

Gepost door Dina


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
worst, rookworst, puree, boerenkool Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: