Kip met witloof en ma´s

INGREDIENTEN

  • 1 kip
  • 150 gr kalfsgehakt
  • 4 stronkjes witloof
  • 300 gr maïs uit blik
  • 1 ei
  • 4 zoetzure augurken
  • 1 eetlepel kappertjes 
  • 6 sjalotjes
  • 80 gr boter
  • 1 eetlepel fijngehakte marjolein
  • 1 theelepel nootmuskaat 
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de ui, snipper ze fijn en snijd de augurken eveneens in kleine stukjes. 
  2. Klop het ei los en meng het in een kom met het gehakt, de stukjes augurk en de gesnipperde sjalot. 
  3. Kruid met peper, zout en marjolein.
  4. Vul de schoongemaakte kip met het gehaktmengsel.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Naai de openingen dicht met keukengaren en kruid de kip met peper en wat paprikapoeder.
  7. Was de witloofstronkjes en dep ze droog.
  8. Snijd de stronkjes witloof in de lengte door en verwijder de harde kern.
  9. Vet een ovenschotel in met boter en bedek de bodem met de gehalveerde witloofstronkjes,  de uitgelekte maïs en de kappertjes.
  10. Kruid met peper en zout.
  11. Leg de kip met de borst naar beneden op de groenten en plaats een aantal stukjes boter op en rond de kip. 
  12. Plaats de schotel gedurende ongeveer 50 minuten in de oven totdat ze een goudbruin kleurtje krijgt.
  13. Draai na 20 minuten de kip even om en gieten regelmatig wat saus over de kip, die zich in de ovenschotel gevormd heeft.
  14. Verwijder het keukengaren en snijd de kip in stukken.
  15. Leg de stukken met hun vulling op een voorverwarmde schotel en werk af met de groenten.
  16. Serveer met frietjes of kroketjes.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kip, witloof, oven , mais, ma´s, augurk Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: