Rivierkreeftjes-salade met watermeloen en parmaham

INGREDIENTEN

  • +/- 32 rivierkreeftjes
  • 150 gr parmaham
  • 150 gr gemengde slasoorten
  • 1 cl frambozenazijn
  • 3 cl olijfolie (extra vierge)
  • 1/4 watermeloen

Vinaigrette:

  • 0.25 cl frambozenazijn
  • 5 gr fijne suiker
  • 1 cl maïskiemolie
  • 3 cl olijfolie (extra vierge)
  • 0.5 cl porto (rood)

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kook de rivierkreeftjes of stoom ze en laat ze afkoelen.
  2. Houd 4 kreeftjes apart waarvan enkel de staart wordt gepeld.
  3. Ontdoe de overige kreeftjes volledig van de schaal.
  4. verwijder de pitten en de schil van de watermeloen en snijd de helft van het vruchtvlees in kleine blokjes.
  5. Pers het overige gedeelte en haal het door een fijne zeef.
  6. Bereid de vinaigrette met het sap van de watermeloen, frambozenazijn, suiker, maïsolie, olijfolie en porto.
  7. Spoel de gemengde sla goed en zwier ze droog.
  8. Schik de sla op het midden van 4 borden. Doe er een beetje vinaigrette over en plaats de rivierkreeftjes hierop.
  9. Snijd de ham in fijne reepjes.
  10. Verdeel de stukjes meloen en ham over de sla en nappeer de borden met de rest van de vinaigrette.  


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
ham, rivierkreeftjes, meloen, vinaigrette, slaatje, salade Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: