Roommousse met aardbeien en kiwi's

INGREDIENTEN

  • 4 kiwi's
  • 300 gr aardbeien
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 eetlepels creamsherry
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 eetlepel fijne suiker
  • 2 eierdooiers
  • 2,5 dl slagroom

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de kiwi's en snijd ze in kleine blokjes. 
  2. Was de aardbeien, verwijder het kroontje, laat ze goed uitlekken en snijd ze in tweeën.
  3. Laat de blaadjes gelatine in koud water weken. 
  4. Verhit de sherry met vanillesuiker, fijne suiker en eidooier onder voortdurend roeren tot net onder het kookpunt en totdat de saus begint te binden.
  5. Neem de pan van het vuur, los er de gelatine in open laat afkoelen.
  6. Klop de slagroom met een beetje fijne suiker halfstijf.
  7. Meng de gelatine-oplossing door de slagroom.
  8. Schik stukjes kiwi en aardbeien in dessertkommetjes en schep er een laagje roomcrème op. Herhaal dit en eindig met een laag roomcrème
  9. Garneer met enkele stukjes fruit. 
  10. Serveer zo koud mogelijk.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
aardbeien, kiwi, room, mousse Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: