Everzwijnbrochettes met pruimen

INGREDIENTEN

  • 1 everzijngebraad  (+/- 800 gr)
  • 1/2 kg ontpitte Agenpruimen 
  • 0,5 dl Armagnac
  • 1,5 dl rode wijn 
  • 2 eetlepels vloeibare honing 
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels jeneverbessen 
  • 2 eetlepels roze peperbolletjes 
  • (versgemalen) peper en zout     

BEREIDINGSTIJD : 120 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd het everzwijngebraad in blokjes van 2 tot 3 cm.
  2. Leg het vlees in een braadpan, overgiet het met de wijn en de armagnac en voeg de honing, roze bessen, jeneverbessen en een beetje water toe totdat het vlees bijna volledig bedekt is.
  3. Kruid met peper en zout.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
  5. Voeg vervolgens de pruimen toe en laat het stoofvocht gedurende een uur à een uur en 20 minuten tot de helft inkoken.
  6. Verwarm de ovengrill.
  7. Prik afwisselend stukjes vlees en pruimen op de vooraf gewwekte houten of metalen satéstokjes.
  8. Kruid de satés met peper, smeer ze in met olie en bak ze gedurende  5 minuten onder de grill. Draai ze halverwege de braadtijd even om.
  9. Verdeel de satés over 4 voorverwarmde borden, overgiet ze met de saus en serveer ze met gestoomde groenten en selderijpuree.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
everzwijn, brochette, satÚ, spitjes, spie, pruimen, wild Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: