Eendenbil met abdijbier

INGREDIENTEN

  • 4 eendenbillen
  • 200 gr gerookte spekreepjes 
  • 1 flesje abdijbier (aanrader = Abdijbier Ter Dolen
  • 50 gram boter
  • 250 gr parijse champignons
  • 16 bosuitjes
  • 2 wortels
  • 1 takje selder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 tot 3 eetlepels maïzena
  • peper en zout 

BEREIDINGSTIJD : 180 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwijder het vel van de billen en kruid ze met flink wat peper en zout.
  2. Schil de uitjes en maak de wortels, knoflook en selder schoon.
  3. verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Verhit in een braadslede ongeveer 30 gr boter op een kookvuur en laat hierin de eendenbillen aan beide zijden goed aanbraden.
  5. Voeg de uitjes, spekreepjes, wortel, selderij, tijm en laurier toe en laat alles goed doorverhitten.
  6. Voeg het flesje bier en ongeveer 2 dl water toe en breng het aan de kook.
  7. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en plaats het gedurende 2 uur in de oven.
  8. Maak intussen de champignons schoon, snijd ze in vieren en bak ze in de rest van de boter.
  9. Verwijder op het einde van de gaartijd van de eendenbillen de wortels, selder, tijm, laurier en knoflook.
  10. Neem de eendenbillen uit de braadslede en houd ze warm in alumniumfolie.
  11. Voeg de champignons toe aan de bereiding en bind de saus met de maïzena op een laag vuurtje.
  12. Breng op smaak met peper en zout.
  13. Verdeel de eendenbillen over 4 voorverwarmde borden en giet er de saus over.
  14. Serveer met frietjes of kroketjes.


 

REACTIES :

Geschreven door ven haesen op 28/4/2014


zeer lekker restaurantniveau!!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
eend, bil, bout, wild, bier, westmalle, grimbergen, leffe Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: