Thaise kippensoep

INGREDIENTEN

  • 300 gr kipfilet 
  • 150 gr parijse champignons
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte korianderblaadjes

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil het teentje knoflook en pers het fijn met behulp van een knoflookpers.
  2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfes.
  4. Verhit de olijfolie in een soeppot en bak hierin de blokjes kipfilet goudbruin.
  5. Voeg de knoflook en champignons toe en laat deze ongeveer 2 minuten meestoven. 
  6. Voeg het water, de bouillonblokjes, de kokosmelk en de sambal toe.
  7. Breng de soep aan de kook, zet het vuur wat lager en laat de soep nog gedurende 10 minuten doorkoken.
  8. Verdeel de soep over 4 voorverwarmde soepborden en strooi er de koriander over.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kip, thais, kokos, koriander, sambal Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: