Hazenrugfilet met mosterdsaus

INGREDIENTEN

  • 4 stukken hazenrugfilet (+/- 600 gr)
  • 1 sjalotje
  • 50 gr boter
  • 1,5 eetlepel mosterd 
  • 2 dl culinaire room
  • 3 eetlepels verse, fijngesneden bieslook
  • (versgemalen) peper en zout

 

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil het sjalotje en snipper ze fijn. 
  2. Kruid de hazenrugfilets met peper en zout.
  3. Verhit de boter in een pan en bak hierin de filets in ongeveer 4 minuten aan beide zijden bruin.
  4. Neem de filets uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
  5. Laat het sjalotje gedurende ongeveer 3 minuten fruiten in het achtergebleven braadvet.
  6. Voeg de mosterd en room toe en laat de saus ongveer 10 minuten zachtjes koken.
  7. Breng op smaak met peper, zout en bieslook.
  8. Snijd de filets in dunne schijfjes, verdeel ze over 4 voorverwarmde borden en overgiet ze met de mosterdsaus.
  9. Serveer met aardappelpuree en gekarameliseerde sjalotjes of worteltjes.


 

REACTIES :

Geschreven door rudi Brike op 31/12/2008


Lijkt me wel lekker. Eventueel kan je voor de saus ook wat afsnijdsels van het karkas samen met de sjalot en wat tijm aanfruiten, flamberen met cognac en blussen met wildfond en dan de room met wat mosterd bijvoegen. Ik snipper er ook wat dragon op het laatst bij.



Geschreven door kathy pesic op 12/12/2010


ok



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
haas, hazenrug, filet, wild, mosterd Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: