Hertenragout in portsaus

INGREDIENTEN

  • 1 kg hertenragout
  • 200 gr gerookte spekreepjes
  • 1 glas rode porto
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr boter
  • 1 glas water
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 dl culinaire room
  • 30 gr bruine suiker
  • 10 witte peperbolletjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 gr veenbessen in siroop

 

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn. 
  2. Verhit de boter in een grote kookpot en bak hierin de hertenragout kort aan,
  3. Voeg de fijngesnipperde ui, knoflook en de spekreepjes toe.
  4. Laat het geheel even goed doorbraden totdat alle kanten van het vlees mooi goudbruin uitzien.
  5. Plet de peperbolletjes met behulp van het lemmet van een keukenmes of met een keukenhamer.
  6. Voeg de mosterd, suiker, laurierblaadjes, geplette peperbolletjes, rode porto bouillonblokje en het water eraan toe.
  7. Doe de deksel op de kookpot en laat het gedurende ongeveer een uur zachtjes gaar stoven onder regelmatig roeren.
  8. Voeg net voor het serveren de room en de veenbessen toe en roer goed.
  9. Verdeel de ragout over 4 voorverwarmde borden en serveer met frietjes en sla.


 

REACTIES :

Geschreven door Lutgart Bossaerts op 17/11/2010


Een zeer lekker recept!! Voor herhaling vatbaar! Makkelijk ,niet duur en lekker!



Geschreven door   op 22/12/2014






JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
hert, herte, hertenragout, ragout, port, porto, saus Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: