Ovenschotel met gehakt, aardappelen en paprika's

INGREDIENTEN

  • 1 kg aardappelen
  • 600 gr gemengd gehakt
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 15 gr boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dl melk
  • 1 potje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen, was ze en breng ze in ruim, gezouten water aan de kook. Laat ze net niet gaar koken, giet ze af en laat ze een beetje afkoelen. 
  2. Schil intussen de ui en snijd ze in ringen.
  3. Was de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes van +/- 2 cm (voor de gevoelige magen: de paprika's best schillen nadat ze even in kokend water werden ondergedompeld). 
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin het gehakt met de ui en de paprika totdat het gehakt heel fijn en bruin is. 
  6. Snijd intussen de aardappelen in schijfjes.
  7. Boter een ovenschaal in, schik de aardappelschijfjes er dakpansgewijs in en schep het gehakt rondom.
  8. Roer de Boursin Cuisine los met de melk en giet dit erover.
  9. Plaats de schotel gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Gepost door Myriam


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
gehakt, oven, ovenschotel, aardappelen, paprika Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: