Gerookte zalm en spekjessalade

INGREDIENTEN

  • 400 gr gerookte zalm
  • 100 gr gerookt spek
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • verschillende slasoorten naar keuze
  • 25 ml notenolie
  • 25 ml frambozenazijn
  • roze peperbollen
  • bieslook
  • kervel

 

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was en droog de verschillende slasoorten. Snijd de harde stukken eruit en meng ze met elkaar.
  2. Bereid een vinaigrette met de notenolie en de fambozenazijn.
  3. Snipper de ui en voeg deze toe aan de vinaigrette samen met wat peper en zout.
  4. Snijd het gerookt spek in dobbelsteentjes en bak deze in een pan.
  5. Haal de spekreepjes uit de pan en bak daarna kleine broodcroutons goudgeel in het spekvet.
  6. Haal de croutons uit de pan halen en laat ze samen met de spekreepjes uitlekken op boterpapier.
  7. Kook vervolgens het braadvocht los met de vinaigrette.
  8. Snijd de zalm in lange repen en rol er roosjes van.
  9. Bedek de borden eerst met een laag sla, vervolgens met een laag spekjes en croutons. Schik hier de zalmroosjes op en overgiet met de saus.
  10. Werk af met bieslookstengels.


 

REACTIES :

Geschreven door Ron  op 05/5/2008


Heerlijk zomers recept!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
zalm, spek, sla, salade Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: