Suikerkoekjes

INGREDIENTEN

  • 220 gr boter of margarine
  • 200 gr fijne suiker
  • 2 eierdooiers
  • 190 gr bloem
  • 1 eetlepel melk
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel vanille-aroma

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : Niet van toepassing

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Klop de boter of margarine met de keukenmixer tot ze luchtig is.
  3. Meng de suiker en de eierdooiers erdoor.
  4. Klop de eiwitten met een mespuntje zout stijf.
  5. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
  6. Spatel dit poedermengsel samen met de eiwitten door het botermengsel.
  7. Voeg tenslotte de melk en het vanille-aroma toe en kneed het deeg.
  8. Rol het deeg uit en snijd het in de gewenste vormen.
  9. Bestuif de vormpjes met wat suiker en bak ze in de voorverwarmde oven  gedurende ongeveer  8 à 10 minuten ( afhankelijk van de dikte van de uitsteekvormen).
  10. Dep ze na het bakken eventueel in gesmolten chocolade of glazuur.

Gepost door Lise


 

REACTIES :

Geschreven door Henny Lansink op 19/10/2010


waarom zoveel zout (8 gr) in een koekjebeslag? Je maakt eerst een beslag en daarna een deeg, waarom? Als je stijfgeklopte eiwitten door een deeg kneed, haal je bijna alle lucht er weer uit. Waarom niet de eieren in de boter wegkloppen (cake beslag) en dan een deeg maken. Melk en vanillearoma meng je direct met de boter en niet later dan verdeeld het zich niet goed meer. Groetjes van de banketbakker. hoor ik nog wat van je=



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: