Pompoenschnitzels

INGREDIENTEN

  • 400gr pompoen
  • 3 eiwitten
  • 40 gr bloem
  • 150 gr paneermeel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Hak de tijm fijn en meng het door het paneermeel.
  2. Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd ze in maanvormige schijfjes van ongeveer 2 cm dik.
  3. Kruid de pompoenschijfjes met peper en zout en wentel ze in de bloem.
  4. Dompel ze vervolgens onder in het losgeklopte eiwit en wentel ze tenslotte in het paneermeel met tijm.
  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de pompoenschnitzels tot het korstje mooi bruin is.
  6. Serveer de schnitzels onmiddellijk met een frisse salade en een lichte dressing.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pompoen, schnitzels, gepaneerd, paneer, olie, vegi Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: