Tiramisu met advocaat en speculaas

INGREDIENTEN

  • 400 gr mascarpone
  • 5 eiwitten
  • 3 eierdooiers
  • 100 gr fijne suiker
  • 50 gr bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 à 4 zachte speculaaskoeken
  • 12 harde kleine speculaaskoekjes
  • 100 g amandelschilfers
  • 1 builtje groene thee in 1 dl water
  • 2 dl advocaat
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1 mespunt zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Bak de amandelschilfers op een zacht vuurtje in een teflonpan zonder vetstof.
  2. Meng er de bruine suiker en kaneel door totdat er een glanzend geheel ontstaat.
  3. Laat dit mengsel afkoelen.
  4. Snijd de zachte speculaas in kleine stukjes.
  5. Laat de thee trekken en laat het afkoelen.
  6. Bedek de bodem van de dessertkommetjes met de harde speculaas.
  7. Dompel de zachte speculaas heel even in de thee en plaats deze telkens op de harde speculaaslaag.
  8. Klop het eigeel goed op onder regelmatig en geleidelijke toevoeging van de fijne suiker.
  9. Klop er vervolgens de vanillesuiker, de mascarpone en de advocaat door.
  10. Klop de eiwitten met een mespuntje zout stijf en spatel deze voorzichtig onder het mengsel.
  11. Verdeel het mengsel over de kommetjes en zet het gedurende 8 uur in de koelkast.
  12. Verkruimel de gekaramelliseerde amandelschilfers voor het opdienen over de glaasjes.


 

REACTIES :

Geschreven door Guy Bols op 12/2/2009


Dompel de zachte speculaas in de thee en plaats deze telkens op de zachte speculaas.????



Geschreven door Kookkroniek  op 13/2/2009


Dit is inderdaad een foutje en ondertussen ook weer gecorrigeerd. Bedankt en nog veel kookplezier!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
tiramisu, advocaat, speculaas, speculoos, dessert, nagerecht Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: