Worst met groentepannetje

INGREDIENTEN

  • 4 braadworsten 
  • 4 teentjes knoflook 
  • 12 kleine bosuitjes
  • 2 tomaten
  • 2 takjes witte selder 
  • 1 kleine bloemkool 
  • 250 gr parijse champignons
  • 1 komkommer
  • 1 citroen
  • 3 dl witte wijn     
  • 3 dl groentenbouillon  
  • 3 eetlepels olijfolie     
  • 2 capsules saffraanpoeder  
  • 2 takjes tijm  
  • 10 korianderbolletjes       
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel koriander 
  • (versgemalen) peper en zout 

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes.
    Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en laat er de bloemkoolroosjes heel even in smoren.
  2. schil en pers 2 teentjes knoflook en voeg deze samen met een takje tijm, 5 korianderkorrels, de helft van de wijn, de helft van de groentenbouillon, het sap van een halve citroen, een capsule saffraan en peper en zout toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat dan gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  5. Schil de uitjes.
  6. Schil de komkommer, snijd deze in stukken van ongeveer 5 cm, verdeel deze op hun beurt in de lengte in vieren en schraap er de pitjes uit.
  7. Was de selder en snijd ze in staafjes van 5 cm.
  8. Dompel de tomaten even onder in kokend water, pel ze, verwijder de pitjes en snijd ze in kleine blokjes.
  9. Verwarm opnieuw een eetlepel olijfolie in een pan, voeg de groentjes, de tweede capsule saffraan, de rest van de bouillon, de wijn, een takje tijm en 5 korianderkorrels toe.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Laat alles goed opkoken, zet het vuur wat lager en laat gedurende 10 minuten goed sudderen.
  12. Let erop dat de groenten beetgaar blijven.
  13. Prik intussen de worsten in met een vork en bak ze in de resterende olie.
  14. Verdeel de groenten en worsten over 4 voorverwarmde borden en overstrooi ze met de gehakte tuinkruiden.

Gepost door Ani


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
bloemkool, worst, braadworst, champignons, ui, tomaat, tomaten Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: