Gepofte appel met veenbessenmoes

INGREDIENTEN

  • 2 appels
  • 300 gr veenbessen
  • 20 gr boter
  • 75 gr fijne suiker

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de veenbessen, doe ze in een kookpot en zet ze met een bodempje water op niet al te hoog vuur.
  3. Voeg de suiker toe en roer regelmatig.
  4. Was intussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze doormidden.
  5. Plaats de gehalveerde appels in een ingeboterde ovenschaal.
  6. Doe de veenbessen, wanneer ze tot moes gekookt zijn, door een keukenzeef.
  7. Vul de appels met de veenbessenmoes en plaats de ovenschaal gedurende ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
veenbes, compote, moes, appels Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: