Champignons (gevuld)

INGREDIENTEN

  • 12 reuze-champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr kruidenkaas
  • 30 gr boter
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • 3 eetlepels paneermeel
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de champignons schoon, snijd de steeltjes voorzichtig uit het hoedje en hak deze steeltjes fijn.
  2. Zet de hoedjes met een derde van de boter, een bodempje water, citroensap in een kookpot op een zacht vuurtje, kruid met peper en zout en laat dit gedurende 5 à 10 minuten sudderen onder deksel.
  3. Pel en snipper de ui en het knoflook fijn.
  4. Stoof deze samen met de gehakte champignonsteeltjes aan in een derde boter.
  5. Roer er na enkele minuten stoven, de peterselie, de kruidenkaas en het paneermeel door en breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat de champignonhoedjes goed uitlekken en vul ze met de bereiding.
  7. Zet de gevulde champignons in een ingeboterde ovenschaal en plaats ze onder de ovengrill totdat de vulling licht begint te korsten.


 

REACTIES :

Geschreven door huguette madou op 07/3/2010


geprobeerd en overheerlijk gevonden !



Geschreven door sonia wauters op 28/2/2012


gevulde champignons



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
champignons, gevuld, kruidenkaas, ui, knoflook Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: