Bananen - rabarber muffins

INGREDIENTEN

  • 3 zeer rijpe bananen 
  • 300 gr rabarber
  • 300 gr bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 60 gr witte suiker
  • 60 gr bruine suiker
  • 1 groot scharrelei
  • 1,3 dl melk
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel amandelsmaakstof 
  • muffin - bakvormpjes
     

280gr rabarber, geschild en in kleine stukjes gesneden

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  3. Klop het ei in een andere kom op samen met de melk, plantaardige olie en de amandelsmaakstof.
  4. Schil de rabarber en snijd ze in kleine blokjes.
  5. Voeg al roerend het eimengsel bij de droge ingrediënten en spatel net zolang totdat alles goed  met elkaar vermengd is.
  6. Schil de bananen en snijd ze in kleine schijfjes.
  7. Roer de stukjes rabarber en banaan er nu onder en verdeel het deeg over de ingeboterde muffinvormpjes.
  8. Plaats de vormpjes in de voorverwarmde oven en laat ze gedurende 30 minuten bakken.
  9. Laat de vormpjes afkoelen en haal de muffins eruit.
  10. Bestuif eventueel met een beetje poedersuiker

Gepost door Karen


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
muffins, rabarber, banaan, bananen, bakken, gebak Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: