Brusselse wafels

INGREDIENTEN

  • 1 vanillestokje
  • 2,5 dl melk
  • 100 gr boter
  • 250 gr bloem
  • 15 gr verse gist
  • 2 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel fijne suiker
  • 50 gr geleisuiker
  • snufje zout
  • poedersuiker om te garneren

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden.
  2. Breng het in een kookpot samen met de melk en boter aan de kook.
  3. Neem de pan van het vuur en klop er de bloem beetje bij beetje door.
  4. Laat het geheel op een laag vuurtje gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Verwijder het vanillestokje en laat de massa afkoelen.
  6. Verkruimel de gist en los het op in 125 ml lauwwarm water.
  7. Roer het gistmengsel en de eidooiers door het beslag.
  8. Klop de eiwitten stijf met de eetlepel suiker en spatel ze voorzichtig, samen met het snufje zout, door het beslag.
  9. Zet de kom op een warme, tochtvrije plek en leg een vochtige doek over de kom. Laat het deeg in ongeveer 1 uur in omvang verdubbelen.
  10. Maak het wafelijzer warm. Giet er het beslag in (de vorm mag niet meer dan voor driekwart gevuld zijn) en bestrooi met een beetje geleisuiker.
  11. Bak de wafels in 5 à 7 minuten mooi bruin en krokant.
  12. Bestrooi de wafels met poedersuiker.
  13. Serveer er eventueel verse aardbeien of warme kersen met slagroom bij.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
brusselse wafels, bakken, gaufre, wafel Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: