Bloemkoolsoep met Parmaham

INGREDIENTEN

  • 1 bloemkool
  • 1 grote aardappel
  • 1 ajuin
  • 1 dikke preistengel
  • 8 sneetjes Gandaham
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 2 dl room
  • 20 gr boter
  • 2 blaadjes laurier 
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • peper en zout 

 

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de groenten schoon en snijd de ui, het wit van prei, de aardappel en de bloemkool in grove stukken.
  2. Verhit de boter in een grote kookpot en stoof de groenten hierin aan.
  3. Kruid goed met peper en zout en voeg tijm en laurier toe.
  4. Warm de kippenbouillon een beetje op en voeg het toe aan de groenten en laat het geheel gedurende een half uur zachtjes koken.
  5. Verwijder de laurier en de tijm en mix de soep.
  6. Voeg de room toe.
  7. Snijd de Gandaham in fijne reepjes. 
  8. Verdeel de soep over 4 voorverwarmde soepborden, schep er de reepjes ham in en werk af met de fijngehakte peterselie.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
bloemkool, parma, ganda, gerookte ham, hesp Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: